Novinari: Živi smo zahvaljujući prslucima i sirijskoj vojsci (video)

© SputnikRuski novinari
Ruski novinari - Sputnik Srbija
Pratite nas
Dva novinara televizije Raša tudej i novinar agencije Tas, koji su povređeni kada je protivtenkovska granata pala pored njihovog automobila blizu tursko-sirijske granice, stigli su rano jutros u Moskvu.

„Još uvek mi zvoni u uhu. Na levo uho ne čujem dobro, ali se oporavljam“, rekao je reporter RT Roman Kosarev, dodajući da je veoma srećan što je stigao kući i što će videti svoju porodicu.

Novinar Raša tudej na arapskom Sargon Hadaja zahvalio je sirijskoj armiji što je spasla njihove živote.

Sirijski vojnici na borbenim položajima u području grada Palmire - Sputnik Srbija
Sirija: Ranjena tri ruska novinara (video)

Novinari su izjavili da su bili napadnuti u blizini grada Sama, koji se nalazi pod kontrolom Nusra fronta i drugih terorističkih grupa.

„Eksplozija je bila prilično jaka, pa sam zadobio potres mozga“, rekao je Kosarev, dodajući da su nosili novinarska obeležja.

„Imali smo plave šlemove, plave jakne… I bili smo jasno vidljivi suprotnoj strani kada je pucala na nas“, naglasio je on.

Novinari su naveli i da su im lokalne terorističke grupe, objavljivanjem njihovih slika na Fejsbuku, pretile da će ih ubiti.

​Novinarski tim RT činili su dopisnik Roman Kosarev i novinar RT na arapskom Sargon Hadaja. Kosarev je prilikom napada zadobio potres mozga, dok su kod njegovog kolege geleri pronađeni u nozi i leđima. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala