Lavrov: Turska je narušila sporazum Rusije i SAD o letovima u Siriji

© Sputnik / Эduard Pesov / Uđi u bazu fotografijaGeneralni sekretar SAD Džon Keri Ministar inostranih poslova RF Sergej Lavrov
Generalni sekretar SAD Džon Keri Ministar inostranih poslova RF Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem o situaciji povodom obaranja ruskog aviona Su-24 i ocenio da je turska narušila sporazum Rusije i SAD o letovima u Siriji.

„Turska je grubo narušila sporazum o osiguranju bezbednosti letova borbene avijacije u Siriji, kojim se Amerika obavezala da poštuje pravila svih učesnika koalicije koju predvodi, uključujući i Tursku“, rekao je on.

Situacija sa elektrosnabdevanjem na Krimu - Sputnik Srbija
Krim treći dan u mraku, ali nema panike

Telefonski razgovor je usledio na inicijativu američkog državnog sekretara.

Uporedo sa incidentom koji se dogodio u blizini granice sa Turskom, Lavrov i Keri su razgovarali i o drugim temama, uključujući i blokadu snabdevanja električnom energijom stanovnike Krima.

Lavrov je upozorio na neprihvatljivu blokadu snabdevanja strujom Krimu, zbog toga što su u nedelju uveče minirani stubovi za energetsko snabdevanje na jugu Ukrajine.

Bez struje je trenutno više od 1,1 miliona ljudi: oko 260 hiljada u Sevastopolju i više od 900 hiljada u drugim gradovima i selima poluostrva.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala