Nakon Su-24 mogu se očekivati i drugi incidenti

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaRiski predsednik Vlaldimir Putin
Riski predsednik Vlaldimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon incidenta sa Su-24 u Siriji ne možemo isključiti druge incidente i naši građani se mogu naći u opasnosti, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.
S-400 u punom izdanju sa raketama zemlja-vazduh - Sputnik Srbija
Rusija prebacuje S-400 u Siriju (video)

„Nakon onoga što se juče desilo ne možemo isključiti neke druge incidente, i ako do njih dođe mi treba na ovaj ili onaj način da reagujemo. I naši građani koji se nalaze u Turskoj, naravno, nalaze se u značajnoj opasnosti i Ministarstvo inostranih poslova obavezno je da o tome govori“, rekao je Putin.

Spaseni ruski pilot, koji je prebačen u bazu Hmejmim, biće nagrađen, rekao je Putin. Dekretom koji je potpisao ruski predsednik, nagrađena su tri heroja sirijske operacije, od toga su dva odličja dodeljena posthumno.

Gardijska krstarica Moskva - Sputnik Srbija
Krstarica „Moskva“ će štititi ruske avione nakon incidenta sa Su-24

Predsednik Rusije je dodao da će u rusku vojnu bazu u Siriji biti prebačen protivraketni kompleks S-300.

„Što se tiče mera za osiguranje bezbednosti letova naše borbene avijacije u Siriji, o kojima je juče bilo reči, malo je predloga. O tome sam jutros razgovarao sa rukovodstvom Ministarstva odbrane. U Siriju će u našu vazdušnu bazu biti prebačen kompleks protivraketne odbrane S-300. Nadam se da će to, kao i druge mere — to nije jedina mera koju ćemo preduzeti — biti dovoljno da se osigura bezbednost letova“, rekao je Putin novinarima.

Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Ankara štiti teroriste jer ima finansijske interese od nafte ID

„Problem nije u toj tragediji sa kojom smo se juče suočili juče, problem je mnogo dublji. Vidimo — i ne samo mi, uveravam vas, to vidi čitav svet — sadašnje rukovodstvo Turske tokom dugog niza godina vodi prilično ciljanu unutrašnju politiku za podršku islamizaciji svoje zemlje“, izjavio je Vladimir Putin.

„Mi sami podržavamo islam, i to ćemo i dalje raditi, ali (u Turskoj) je reč o podršci radikalnijim pravcima. I to samo po sebi stvara veoma nepovoljnu sredinu, atmosferu koja se na prvi pogled ne vidi“, naveo je predsednik Rusije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala