Atina solidarna sa ocenama Rusije o akcijama Ankare

© REUTERS / Yannis BehrakisZastave Grčke i Evropske unije
Zastave Grčke i Evropske unije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef diplomatije Grčke Nikos Kocis izrazio je u telefonskom razgovoru sa ministrom inostranih poslova Rusije Sergejem Lavrovom solidarnost sa ocenama Rusije da su akcije Ankare neprijateljske i dijametralno suprotne od ciljeva borbe protiv terorističke organizacije Islamska država, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan u društvu svoje supruge Emine Erdogan na konferenciji za novinare. - Sputnik Srbija
Dva lica Turske

„U ime rukovodstva zemlje, grčki ministar je izrazio žaljenje u vezi sa ruskim avionom koji je oborila turska avijacija i pogibijom pilota koji je izvršavao antiterorističke zadatke u Siriji. U Atini su solidarni sa ocenama predsednika Rusije da su akcije Ankare neprijateljske prema Rusiji i u suprotnosti sa ciljevima koalicije protiv ID“, saopštili su u resoru.

U MIP Rusije su naveli da je „Atini posebno jasan provokacioni karakter turske politike, imajući u vidu redovne, mnogobrojne i višegodišnje provokacije Ankare u grčkom vazdušnom prostoru“.

„Sa ruske strane bio je obnovljen poziv na saradnju i ujedinjavanje međunarodnih napora u borbi protiv terorizma“, saopštili su u resoru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala