Terzić: Srbija spremna za borbu protiv terorizma

© Sputnik / Aleksandr Natruskin / Uđi u bazu fotografijaSlavenko Terzić
Slavenko Terzić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Srbija podržava sve oblike borbe protiv terorizma i spremni smo da se pridružimo ovoj borbi, izjavio je na konferenciji za štampu u ruskom gradu Jekaterinburgu ambasador Srbije u Moskvi Slavenko Terzić.

„Nažalost, kada smo se borili protiv radikalnih muslimana u BiH i na Kosovu, Zapad je podržavao ove ekstremiste. Ali Srbija je spremna da se pridruži borbi protiv terorizma, smatramo da je to najveće zlo u modernom svetu“, istakao je ambasador.

Slavenko Terzić - Sputnik Srbija
Terzić: NATO nije garancija stabilnosti na Balkanu

Prema njegovim rečima, učlanjivanje Crne Gore u NATO neće doprineti stabilnosti Balkana, i „umesto toga, zemlje regiona trebalo bi da posvete veću pažnju borbi protiv terorizma“.

„Većina građana Crne Gore je protiv stupanja u NATO. Da je održan referendum po tom pitanju, odluka ne bi bila doneta. Ali čini mi se da referenduma neće biti, nego će odluku doneti parlament“, rekao je Terzić.

„Smatram da se nakon raspada Varšavskog pakta postavlja pitanje čemu služi NATO i militarizacija Evrope. Evropa treba da bude miran i bezbedan kontinent“, rekao je Terzić.

Govoreći o rusko-srpskim odnosima, Terzić je istakao da se, nakon što je Rusija uvela embargo na proizvode iz zemalja EU, uvoz određenih vrsta srpskih prehrambenih proizvoda u Rusiju povećao za 150 odsto. To se pre svega odnosi na voće, mlečne proizvode i meso.

Terzić je saopštio novinarima da će predsednik Srbije u bliskoj budućnosti Tomislav Nikolić posetiti Rusiju na poziv ruskog predsednika Vladimira Putina.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala