Taoci na severu Francuske

© maps.google.comRoubaix, France
Roubaix, France - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nepoznati napadači uzeli su kao taoce lokalnog direktora banke i njegovu porodicu u gradu Rube na severu Francuske. Prema prvim informacijama sumnjalo se da napad ima veze sa terorizom, ali se ubrzo ispostavilo da je reč o razbojništvu.

Prema pisanju Rojtersa, policija je raspoređena nakon izveštaja pucnjave, a deca su među taocima.

„Operacija je pokrenuta nakon što su uzeti taoci“, rekao je izvor iz policije agenciji Rojters. „Ispaljeni su hici i naselje je blokirano.“

„Direktor banke i njegova porodica su uzeti kao taoci“, preneo je Rojters, pozivajući se na lokalne policijske zvaničnike.

Radio-stanica RTL prenosi da se incident dogodio nakon što su osumnjičeni bili zaustavljeni na kontrolnom punktu bezbednosti.

​List „La vua du nord“ navodi da su nepoznati napadači koji su uzeli taoce naoružani „kalašnjikovima“. Očevici su rekli za dnevnik da se incident dogodio na benzinskoj pumpi oko 19.00 časova po lokalnom vremenu.

Uzimanje talaca u gradu Rube, na severu Francuske nije u vezi sa terorizmom, govorimo o dva pljačkaša koji su zaustavljeni od strane policije, izveštava „Njuz čenel“ BFMTV navodeći lokalne vlasti.

Grad se nalazi na oko jedan sat vožnje zapadno od Brisela.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala