Ministarstvo odbrane Rusije potvrdilo rušenje Su-24

© AP Photo / Mikhail MetzelMinistarstvo odbrane Rusije
Ministarstvo odbrane Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je oboren ruski avion Su-24 na teritoriji Sirije. Prema preliminarnim podacima, piloti su se katapultirali.
Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Incident sa Su-24 imaće ozbiljne posledice

U Siriji je oboren avion Su-24 ruske avijacije, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije. Uzrok je, kako se pretpostavlja, ispaljivanje projektila sa zemlje. Sudbina pilota se u ovom trenutku utvrđuje, navedeno je u saopštenju. 

Su-24 leteo je isključivo nad teritorijom Sirije, avion je bio na visini od 6.000 metara, navelo je Ministarstvo odbrane Rusije. 

„Danas na teritoriji Sirije, verovatno usled ispaljivanja projektila sa zemlje, srušen je avion ruske avijacije u Sirijskoj Arapskoj Republici Su-24“, navodi se u saopštenju. 

Lovac-bombarder Su-24 - Sputnik Srbija
IZ MINUTA U MINUT: Rusija: Dejstva Turske neprijateljski čin

„Avion je bio na visini od 6.000 metara. Sudbina pilota se utvrđuje. Prema preliminarnim podacima, piloti su uspeli da se katapultiraju. Takođe se razjašnjavaju okolnosti pada ruskog aviona. Ministarstvo odbrane navodi da je tokom celog leta avion bio isključivo nad teritorijom Sirije. To je zabeležino objektivnim sredstvima za kontrolu“, navelo je Ministarstvo. 

Ranije su turski mediji saopštili da je srušen nepoznati vojni avion na teritoriji Sirije, nedaleko od turske granice. Vazduhoplovne snage 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala