Janša predlaže zabranu nošenja burki u Sloveniji

© Sputnik / Valerij Šustov / Uđi u bazu fotografijaMuslimanke
Muslimanke - Sputnik Srbija
Pratite nas
Slovenačka opoziciona Demokratska partija, čiji je lider bivši premijer Janez Janša, predložila je izmene zakona kojim bi se u zemlji na javnim mestima zabranilo nošenje burke i nihaba i pooštrili uslovi za dobijanje azila. Kazna za kršenje zabrane nošenja burke i nihaba bi iznosila 100 evra.

Taj zahtev se odnosi na izmenu Zakona o zaštiti javnog reda i mira i prava na međunarodnu zaštitu zbog izbegličke krize, precizirao je Janša novinarima.

Izbeglice na hrvatskoj granici - Sputnik Srbija
Evropljani će uskoro postati migranti

Izbeglički talas ne popušta i ne postoji zajednički pristup na nivou EU u rešavanju tog problema, što je jedna od posledica koja predstavlja bezbednosnu pretnju za celu Evropu, uključujući i Sloveniju, smatra Janša, prenela je slovenačka agencija STA.

Demokratska partija je predložila da kazna za nošenje burke i nihaba bude 100 evra, što je jednako kazni za prosjačenje.

Izmene Zakona su predložene da bi se sprečilo stvaranje paralelnih i izolovanih muslimanskih četvrti u Sloveniji, preneo je hrvatski portal „Indeks“.

Razlozi za izmene su zaštita kulturnog identiteta i bezbednosti Slovenije u slučaju priliva muslimanskih izbeglica čije žene prekrivaju lica, kazao je Janša.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala