Rusija uradila više za dva meseca u Siriji nego SAD za godinu

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Sirije Bašar el Asad
Predsednik Sirije Bašar el Asad - Sputnik Srbija
Pratite nas
Avijacija Vojno-kosmičkih snaga Rusije sprovodi specijalnu operaciju u Siriji u okviru koje izvodi napade na pozicije militanata Islamske države i drugih terorističkih organizacija.
Zgrada američkog Kongresa - Sputnik Srbija
Kongresmeni SAD: Fokusirati se na ID a ne na rušenje Asada

Situacija u Siriji je mnogo bolja od početka ruske vojne operacije protiv Islamske države, izjavio je sirijski predsednik Bašar el Asad.

„Od skoro, nakon početka učešća ruskih vojno-vazdušnih snaga u borbi protiv terorizmom, situacija u zemlji se promenila nabolje“, rekao je Asad u intervjuu koji je objavila agencija Sana.

Asad je naglasio da je Rusija za dva meseca više uradila u borbi protiv terorizma na Bliskom istoku  nego zapadna koalicija na čelu sa SAD za čitavu godinu.

„Pre početka učešća ruskih snaga pre dva meseca, više od godinu dana alijansa SAD je izvodila kampanju protiv terorista, a rezultat je bio da su teroristi zauzeli veću teritoriju i dobili još više regruta iz čitavog sveta. Sa ruskim učešćem, iste te terorističke organizacije su počele da se povlače i da beže na hiljade iz Sirije u Tursku i u druge zemlje, neki u Evropu, neki u Jemen i druga mesta. To je činjenica“, rekao je sirijski lider i dodao da je to omogućilo vladinim snagama da počnu ofanzivu na svim frontovima.

Predsednik Sirije Bašar el Asad - Sputnik Srbija
Asad: Turska igra prljavu igru u sirijskoj krizi

„Glavna razlika je u tome što Amerikanci ni na koji način ne sarađuju ni sa jednim kopnenim snagama, dok Rusija to radi“, naveo je Asad. Osim toga, prema njegovim rečima, američke snage ne održavaju „apsolutno nikakav kontakt sa Vladom Sirije“.

Rukovodstvo Sirije je spremno za međusirijski dijalog „Moskva 3“, izjavio je Asad.

„Glavno je ono o čemu se dogovore sami Sirijci… Za to je potreban dijalog. Zato sam tokom posete Moskvi rekao da smo spremni za ’Moskvu 3‘, zato što nam je potreban dijalog, bez obzira na to što je rečeno na sastancima u Beču i svim drugim sastancima“, rekao je sirijski predsednik.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala