Policija radi na slučaju napada na Milenovićevu

© Foto : Medija centar BeogradMiroslava Milenović
Miroslava Milenović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Načelnik Uprave kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd Dragan Kecman izjavio je da je policija samoinicijativno, iz svog delokruga nadležnosti, reagovala na informaciju koja je objavljena u medijima da je u ulazu zgrade u kojoj živi napadnuta i pretučena članica Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović.

„Moram da napomenem da ovaj događaj nije zvanično prijavljen nadležnim državnim organima — policiji i tužilaštvu“, naveo je Kecman u pisanoj izjavi.

Kecman objašnjava da je policija, nakon saznanja za taj događaj, izašla na lice mesta, izvršila uviđaj i ostvarila kontakt sa Milenovićevom, koja nije bila spremna na saradnju i koja nije pojasnila sve okolnosti događaja.

„Izjavila je samo da je sa leđa udarena drvenim predmetom po glavi od strane nepoznate osobe. Ostali smo uskraćeni i za odgovor na pitanje zašto slučaj nije prijavila policiji i zatražila pomoć nadležne zdravstvene institucije koja bi konstatovala povrede, ukoliko ih ima, kao i težinu povreda“, ukazao je Kecman.

Kako je dodao, policija je Milenovićevoj ostavila broj telefona na koji može da pozove u bilo koje vreme.

Miroslava Milenović - Sputnik Srbija
Napadnuta članica Saveta za borbu protiv korupcije

„O svemu ovome obavestili smo Prvo osnovno javno tužilaštvo, uz čiju koordinaciju i saradnju postupamo, a po njihovom nalogu prosledićemo im detaljan izveštaj“, napisao je Kecman.

„Bez obzira što Milenovićeva ne želi da sarađuje sa policijom, mi intenzivno radimo na ovom slučaju do identifikacije i pronalaska napadača“, istakao je on.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo unutrašnjih poslova i ovim putem poziva Milenovićevu da slučaj prijavi nadležnim državnim organima.

„Takođe, policija je u septembru postupala po prijavi gospođe Milenović da je prate nepoznate osobe. U konsultaciji sa nadležnim tužilaštvom, koje je naložilo da se obavi još jedan razgovor sa njom kako bi pojasnila činjenice u vezi sa tim događajem, policija je gospođi Milenović uputila poziv na koji se ona nije odazvala“, naveo je Kecman.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala