Američki mediji prikazali rusko bombardovanje kao američko (video)

© jutjub/skrinšotBombardovanje Su 24
Bombardovanje Su 24 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američka televizija Pi-Bi-Es je prilikom emitovanja vesti o rezultatima bombardovanja američkih snaga po pozicijama terorističke organizacije Islamska država koristila snimke ruskih vazdušnih napada, saopštio je portal „Informejšen kliring haus“.

Nedavno je Vašington najavio da će intenzivirati napade po položajima ID, a ubrzo zatim mediji su pisali o rezultatima američke avijacije — 116 uništenih kamiona koji su nelegalno prevozili naftu.

Međutim, televizijska stanica Pi-Bi-Es je u okviru svog programa kao dokaz prikazala isti snimak koji je objavilo rusko Ministarstvo odbrane. Spiker je za vreme prikazivanja snimka objašnjavao da je američka avijacija „prvi put gađala kamione koji nelegalno prevoze naftu“.

© Foto : Youtube/PBS NewsHourSnimak koji je objavila američka televizija Pi-Bi-Es kao dokaz da su američke vojne snage gađale položaje ID
Snimak koji je objavila američka televizija Pi-Bi-Es kao dokaz da su američke vojne snage gađale položaje ID - Sputnik Srbija
Snimak koji je objavila američka televizija Pi-Bi-Es kao dokaz da su američke vojne snage gađale položaje ID

Pi-Bi-Es ni u jednom trenutku nije objavio izvor snimka, niti je spomenuo da je reč o napadima koje je izvršila ruska avijacija.

Inače, na snimku koji je objavljen na veb-sajtu ruskog ministarstva vidi se kako ruska avijacija bombarduje kompleks za preradu nafte koji kontrolišu teroristi ID.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala