Zapaljena kuća grčkog državnog sekretara

© AP PhotoGrčka, Atina
Grčka, Atina - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nepoznati napadači polili su benzinom ulazna vrata kuće grčkog državnog sekretara za koordinaciju rada vlade Alekosa Flamburarisa i zapalili ih, objavili su danas grčki mediji.
Grčka, generalni štrajk - Sputnik Srbija
Generalni štrajk zbog Ciprasovih mera štednje

Prema pisanju lista „Katimerini“, Flamburaris se u tom trenutku nije nalazio u svojoj kući u centru Atine, a u napadu, koji se dogodio kasno sinoć, teško su oštećena ulazna vrata.

Flamburaris i Siriza, vladajuća stranka u Grčkoj čiji je on član, tvrde da je podmetanje požara rezultat konstantnih napora opozicionih poslanika u grčkom parlamentu i medijima da državnog sekretara povežu sa korupcijom.

Flamburaris, bliski saradnik premijera Aleksisa Ciprasa, izjavio je da je pokušaj paljenja njegove kuće posledica „laži i kleveta koje su pokrenuli iskvareni elektronski i štampani mediji u saradnji sa reakcionističkim političkim snagama“.

„Moja odluka da odmereno odgovaram na napade protiv mene je dostigla krajnje granice. Poslanici koji me bez razloga optužuju u tandemu sa novinarima moraju da se obuzdaju i da odmah prekinu sa napadima“, rekao je Flamburaris, koji je zapretio tužbama protiv svih onih koji ga optužuju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala