Junker predlaže zbližavanje Rusije i EU

© AP Photo / AP Photo/Yuri KochetkovŽan Klod Junker i Vladimir Putin
Žan Klod Junker i Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef Evropske komisije Žan–Klod Junker poslao je ove nedelje pismo predsedniku Rusije Vladimiru Putinu u kojem je nagovestio da bi moglo da dođe do tešnjih trgovinskih veza između Evropske unije i Evroazijske ekonomske unije, predvođene Rusijom, imajući u vidu napredak u poštovanju primirja u Ukrajini.
Predsednik Komiteta Državne dume za odnose sa inostranstvom Aleksej Puškov - Sputnik Srbija
Puškov: Odnosi Rusije i EU bi mogli da izađu iz krize 2016.

Pismo šefa EK Žana-Kloda Junkera za saradnju EU i Evroazijskog ekonomskog saveza je stiglo, a njegov sadržaj nije otkriven, saopštio je pres-sekretar šefa ruske države Dmitrij Peskov.

„Ako se ne varam, takvo pismo na ime (Vladimira) Putina je stiglo. Istina, ja ništa neću govoriti o njegovom sadržaju, obično to ne radimo. Ideja dijaloga između EU i Evroazijskog saveza je stara ideja. To je to za šta se ruska strana zalaže, jer je to i potrebno za uspostavljanje naših trgovinsko-ekonomskih odnosa“, saopštio je pres-sekretar šefa države.

Ranije je saopšteno da je u pismu napisanom posle samita G20 u Turskoj, u koje je Rojters imao uvid, Žan-Klod Junker „istakao značaj dobrih odnosa Evropske unije i Rusije, koji, na njegovo žaljenje, nisu mogli da se razvijaju prošle godine“.

On je rekao da je od zvaničnika Evropske komisije zatražio da prouče opcije o bližoj saradnji Evropske unije i Evroazijske ekonomske unije, prenosi Rojters.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala