Hrabra keruša stradala u borbi sa teroristima

© REUTERS / Philippe WojazerČlanovi specijalnih jedinica francuske policije sa policijskim psom tokom racije u Sen Deniju u blizini Pariza
Članovi specijalnih jedinica francuske policije sa policijskim psom tokom racije u Sen Deniju u blizini Pariza - Sputnik Srbija
Pratite nas
„To je smrt za Francusku“, „Mi poštujemo tvoju hrabrost“, „Počivaj u miru hrabri policijski psu“ — ovo su samo neke od tužnih poruka koje su danas preplavile Tviter posle saopštenja francuske policije da su jednog od njihovih najhrabrijih borbenih pasa, kerušu Dizel, ubili teroristi tokom antiterorističke operacije u Sen Deniju.

„Dizel, sedmogodišnja ženka rase belgijski dugodlaki ovčar ubijena je od strane terorista tokom operacije“, navodi se u saopštenju francuske nacionalne policije, koje je slomilo srca hiljada korisnika društvenih mreža.

Prema francuskim medijima, pas elitnih snaga je ubijen na samom početku operacije koja je kasnije dovela do hapšenja i smrti osumnjičenih terorista.

Korisnici društvenih medija zahvalili su herojskom podvigu ove keruše, koja je svojim telom zaštitila oficira tokom racije.

„Ovaj pas sigurno je imao više humanosti nego ovi varvari“, napisao je jedan korisnik Tvitera.

Haštegovi #jesuischien (Ja sam pas) i #Dizel preplavili su francuski Tviter u čast junaštva ovog psa.

„Dizel, policijska keruša koja je stradala braneći naše boje (francusku zastavu) i nas. Počivaj u miru!“, masovno tvituju ljudi.

„Odajem poštu keruši Dizel, sedmogodišnjem belgijskom ovčaru, članici elitnih jedinica koja je dala svoj život“, napisao je još jedan korisnik, dok je drugi rekao da je to bila smrt za Francusku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala