Završena akcija u Parizu, troje terorista ubijeno, nekoliko uhapšeno (video)

© REUTERS / Christian HartmannPripadnici francuskih specijalnih policijskih snaga za istraživanja i interventne brigade tokom operacije u San Deniju, predgrađu Pariza
Pripadnici francuskih specijalnih policijskih snaga za istraživanja i interventne brigade tokom operacije u San Deniju, predgrađu  Pariza - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najmanje tri osobe su poginule, a nekoliko policajaca je ranjeno u pucnjavi u pariskom predgrađu Sen Deni. Među poginulima i jedna žena koja se raznela eksplozivom. Pucnjava dogodila tokom potrage za učesnicima prošlonedeljenog terorističkog napada. Kako mediji javljaju, uhapšeno je sedam osoba, a postoji mogućnost da je među njima i Abdelhamid Abaud.

Osmnjičeni za organizaciju terorističkog napada u Parizu Abdelhamid Abaud - Sputnik Srbija
Ko je Abdelhamid Abaud — „mozak operacije“ napada u Parizu
  

Pripadnici specijalnih policijskih snaga organizovali su rano jutros u San Deniju, predgrađu Pariza, akciju hapšenja osumnjičenih za povezanost sa terorističkim napadima, a kako javlja AFP, dve osobe su uhapšene.    

Neimenovani policijski izvor je potvrdio za dnevnik Mond da je troje ljudi ubijeno tokom operacije u okviru koje su u predgrađu razmeštene jake policijske i vojne snage.    

U akciji koja je izvedena jutros u 4.30 ranjeno je više policajaca, prenosi Figaro.

Francuske antiterorističke snage izvele su ovu operaciju u okviru potrage za odbeglim muškarcem za koga se sumnja da je deveti član grupe koja je organizovala niz napada izvedenih u francuskoj prestonici u petak uveče.

Francuski dnevnik Figaro piše da istražitelji tragaju i za Fabijenom Klenom (35), starim članom radikalne islamističke mreže u Tuluzu, čiji je glas, kako je utvrđeno istragom, na audio-snimku u kojem je Islamska država preuzela odgovornost za napade u Parizu.

Francuske snage reda su u potrazi i za odbeglim Salahom Abdeslamom (26), za koga se sumnja da je bio jedan od napadača koji su pucali na terase pariskih kafića i restorana, zajedno sa bratom Brahimom, koji se tom prilikom razneo eksplozivom.

Istraga se sprovodi i u Belgiji, gde su dva osumnjičena saučesnika uhapšena u subotu ujutro u briselskoj četvrti Molenbek, leglu džihadizma, a koje je belgijsko pravosuđe optužilo za teroristički napad.

Reč je o Muhamedu Amriju (27) i Hamzi Atuu (20), koji se sumnjiče i da su posle pucnjave dovezli Salaha Abdeslama iz Pariza u Belgiju.

U terorističkim napadima u Parizu je u petak 13. novembra poginulo 129, a povređeno više od 300 osoba.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala