Organizatora pariskog napada verovatno ubila policija

© AP Photo / Militant video Osmnjičeni za organizaciju terorističkog napada u Parizu Abdelhamid Abaud
Osmnjičeni za organizaciju terorističkog napada u Parizu Abdelhamid Abaud - Sputnik Srbija
Pratite nas
Abdelhamida Abauda, za koga se pretpostavlja da je organizovao terorističke napade u Parizu, ubila je policija prilikom racije u Sen Deniju, saopštio je za televizijski kanal RTL francusko-belgijski ekspert za terorizam, bivši saradnik francuske obaveštajne službe Klod Monike.
Osmnjičeni za organizaciju terorističkog napada u Parizu Abdelhamid Abaud - Sputnik Srbija
Ko je Abdelhamid Abaud — „mozak operacije“ napada u Parizu

„To zasad nije zvanično. Tri različita izvora iz francuskih struktura, koji su bliski istrazi, naveli su da je Abaud jedan od trojice poginulih“, rekao je Monike. 

Glavni tužilac Pariza Fransoa Molens, međutim, zasad ne potvrđuje da je u policijskoj intervenciji u Sen Deniju ubijen i Abdelhamid Abaud.

„Zgrada je ozbiljno oštećena usled eksplozije, rad stručnjaka je veoma otežan. U ovom trenutku mogu da potvrdim da su poginula dvojica terorista“, rekao je Molens i naveo da među sedmoro uhapšenih nema Abauda. 

Pripadnici francuskih specijalnih policijskih snaga za istraživanja i interventne brigade tokom operacije u San Deniju, predgrađu  Pariza - Sputnik Srbija
Završena akcija u Parizu, troje terorista ubijeno, nekoliko uhapšeno (video)

Ranije danas je francuski ambasador u Indiji Fransoa Rišje izjavio je da je moguće da se Abdelhamid Abaud, osumnjičen da je organizovao terorističke napade 13. novembra u Parizu, ubio tokom specijalne policijske operacije koja je u sredu izvedena u Sen Deniju.

„Prema informacijama kojima raspolažem, moguće je da se on ubio tokom operacije“, rekao je Rišje televizijskom kanalu NDTV. 

Ipak, prema rečima ambasadora, neophodno je sačekati potvrdu rezultata specijalne operacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala