Putin: Ruska vojska da sarađuje sa francuskom mornaricom

© Sputnik / Mikhail Klimenteev / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin
Ruski predsednik Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je ruskoj mornarici koja je razmeštena u Sredozemnom moru da stupi u kontakt sa francuskim nosačem aviona kako bi ujedinili napore u borbi protiv terorističke organizacije Islamska država.
Ruski borbeni avioni na aerodromu Hmejmim u Siriji - Sputnik Srbija
Rusija udarila na teroriste sa svih strana

„Ubrzo će u oblast u kojoj mi delujemo pristići francuska vojno-mornarička grupa, predvođena nosačem aviona. Potrebno je uspostaviti direktan kontakt s Francuzima i raditi s njima kao sa saveznicima. Načelnik Generalštaba i ministar odbrane su dobili odgovarajuće naredve. Potrebno će biti da se s njima razradi plan zajedničkih dejstava kako na moru, tako i u vazduhu“, rekao je Putin obraćajući se kapetanu prvog ranga Olegu Krivorogu.

Takođe, neophodno je da ratna krstarica „Moskva“, koja je trenutno razmeštena u Sredozemnom moru, stupi u kontakt sa francuskim nosačem aviona, dodao je on.

„Ruska vojska mora da sarađuje sa francuskim kolegama kao sa saveznicima“, naglasio je ruski predsednik.

Ruski predsednik će se 26. novembra u Moskvi sastati s francuskim predsednikom Fransoa Olandom kako bi zajedno razmotrili borbu protiv terorizma, saopštio je Kremlj. 
Putin i Oland su u telefonskom razgovoru, koji je inicirala francuska strana, razmatrali mogućnost jačanja bilateralne i multilateralne saradnje u suprotstavljanju međunarodnom terorizmu. 
Dvojica lidera su se dogovorila o koordinisanju akcija vojnih ministarstava i specijalnih službi Rusije i Francuske u borbi protiv ID. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala