Belorusija zainteresovana za vojnu saradnju sa Srbijom

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIC Ministar odbrane Belorusije Andrej Aleksejevic Ravkov
Ministar odbrane Belorusije Andrej Aleksejevic Ravkov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prijateljstvo koje povezuje Srbiju i Belorusiju je snažno, a sada je na nama da isto tako snažnom učinimo i našu ekonomsku saradnju, rekao je danas u Beogradu predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić tokom razgovora sa ministrom odbrane Republike Belorusije Andrejem Aleksejevičem Ravkovom.

Nikolić je rekao da je strateški cilj Srbije punopravno članstvo u Evropskoj uniji, ali da to ne znači da ćemo napustiti svoje tradicionalne prijatelje, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik Srbije je dodao da je spoljnotrgovinska razmena između naše dve zemlje, koja do pre nekoliko godina praktično nije ni postojala, sada na nivou od 250 miliona dolara godišnje, a uz malo zajedničkog truda optimalno je očekivati da dostigne nivo od pola milijarde dolara.

Ravkov je rekao da Belorusija smatra Srbiju tradicionalno prijateljskom zemljom i da je naša dosadašnja saradnja pokazala da je Srbija pouzdan partner koji uvek ispuni ono što je dogovoreno.

Kao ministar odbrane, Ravkov je istakao posebnu zainteresovanost za saradnju Srbije i Belorusije u vojno-naučnoj i vojno-obrazovnoj oblasti, kao i u oblasti medicine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala