Rusija: Avion „A321“ oborili teroristi

© Sputnik / Maxim Grigoryev / Uđi u bazu fotografijaErbas A 321
Erbas A 321 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska služba bezbednosti FSB saopštila da je u ruskom avionu „A321“ kompanije „Erbas“, koji se srušio u Egiptu, eksplodirala bomba.

„Možemo da kažemo da je avionska nesreća na Sinaju bila teroristički čin“, rekao je direktor FSB Aleksandar Bortnikov.

Vladimir Putin - Sputnik Srbija
Putin: Naći ćemo teroriste i kazniti ih (video)

„Tokom leta, aktiviran je eksploziv domaće proizvodnje snage jednog kilograma TNT. Kao posledica toga, avion se raspao u vazduhu“, rekao je on.

Borotnikov je dodao da Rusija nudi 50 miliona dolara kao nagradu za informaciju o onima koji su umešani u taj teroristički napad.

Ruski predsednik Vladimir Putin nazvao je rušenje aviona „A321“ na Sinajskom poluostrvu ubistvom ruskih građana ocenivši da je se radi o jednom od najkravavijih zločina nad civilnim stanovništvom.

„Mi nećemo brisati suze sa naših duša. Sećanje na te ljude će uvek ostati sa nama. Međutim, to nas neće zaustaviti da pronađemo i kaznimo počinioce“, rekao je Putin.

On je istakao da će Rusija učiniti sve kako bi pronašla teroriste gde god bili na planeti.

Delovi ruskog avona koji se srušio na Sinaju - Sputnik Srbija
„Erbas“ A–321 se raspao u vazduhu

„Moramo to uraditi, moramo ih pronaći sve do jednog. Tražićemo ih svuda, gde god se krili. Naći ćemo ih i kazniti“, naglasio je Putin.

Ruski predsednik je takođe naglasio da će vazdušni napadi na teroriste u Siriji ne samo biti nastavljeni, već i pojačani.

„Naša borbena operacija u Siriji će biti pojačana tako da svim zločincima bude jasno da je odmazda neizbežna“, rekao je Putin.

Džihadisti Islamske države koji su u sukobu sa snagama bezbednosti u egipatskom delu Sinajskog poluostrva, tvrde da su oni srušili ruski „erbas A321“ samo 23 minuta posle poletanja iz letovališta Šarm el Šeik, početkom meseca, na letu do Sankt Peterburga kada je poginulo 224 putnika i članova posade.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala