Brat poziva teroristu da se preda francuskoj policiji

© REUTERS / Pascal RossignolFrancuska policija u Parizu posle napada 14.11. 2015. godine
Francuska policija u Parizu posle napada 14.11. 2015. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Muhamed Abdeslam pozvao je svog brata Salaha, kog traže zbog terorističkih napada u Parizu, da se preda vlastima.

Muhamed Abdeslam uhapšen je prilikom policijske provere u briselskoj komuni Molenbek u subotu. U ponedeljak je oslobođen bez optužbi.

„Moja porodica i ja zvanično osuđujemo svaku formu nasilja. Šokirani smo onim što se dogodilo u Parizu. Očigledno je da njemu (Salahu) savetujem da se preda policiji“, izjavio je Muhamed za televizijski kanal BFMTV.

Francuska policija u Parizu posle napada 14.11. 2015. godine - Sputnik Srbija
Francuska: U 128 racija uhapšene 23 osobe

On je takođe naveo da je Salah povremeno posećivao džamiju, ali da se ponašao potpuno normalno i nije izazivao sumnju da se radikalizovao. Njegov drugi brat, 31-godišnji Ibrahim, aktivirao je „prsluk samoubice“ na bulevaru Voltera u Parizu.

Ranije je saopšteno da je francuska policija počela da traga za još jednim teroristom koji je direktno povezan s terorističkim napadima u Parizu.

Kako su ranije preneli francuski mediji, potraga za ovim muškarcem pokrenuta je na osnovu brojnih svedočanstava očevidaca, prema kojima su u jednom od automobila koji su koristili teroristi bila tri čoveka. 

Jedan od njih je Ibrahim Abdeslam, koji se razneo u petak na Bulevaru Volter u Parizu, drugi je njegov brat Salah, za kojim se traga. Treći putnik u automobilu još nije identifikovan.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala