Peskov: Susret Putina i Obame nije prekretnica

© Press-služba Prezidenta RF / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik SAD Barak Obama na samitu G20 u Turskoj
Predsednik Rusije Vladimir Putin i predsednik SAD Barak Obama na samitu G20 u Turskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ocenio je da susret predsednika Rusije i SAD na marginama samita G20 u Turskoj nije bio prekretnica u odnosima dveju zemalja, iako postoji saglasnost da je neophodno nastaviti dijalog.
Vladimir Putin i Dejvid Kameron na samitu  G 20 u Turskoj - Sputnik Srbija
Putin Kameronu: Trebalo je odavno udružiti snage protiv terorizma

„Nije realno očekivati da jedan susret u trajanju od 20 minuta može da bude prekretnica u odnosima dve zemlje. Odnosi Rusije i SAD su takvi kakvi jesu. Nesuglasice postoje, kao i razumevanje da je dijalog jedino rešenje za postojeće probleme“, rekao je Peskov.

Peskov je rekao da je Putin u okviru samita G20 razgovarao i sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. Glavne teme njihovog razgovora ticale su se borbe protiv terorizma i situacije u Ukrajini.

„Razgovor sa Merkelovom je bio veoma konkretan. Borba protiv terorizma, Ukrajina samo su neke od tema o kojima je Putin razgovarao sa nemačkom kancelarkom“, rekao je Peskov.

Peskov je takođe prokomentarisao problem zajedničke borbe protiv terorizma rekavši da se trenutno radi na pronalasku potencijala za saradnju.

Poseta Vladimira Putina Turskoj. - Sputnik Srbija
Putin i Erdogan potvrdili izgradnju „Turskog toka“

„Svi razumeju da je potreba za saradnjom neophodna, međutim dogovor između Zapada i Rusije ne postoji s obzirom da sve zapadne zemlje imaju različito mišljenje. Ako mislite da Zapad uvek zastupa jedan te isti stav – grešite“, objasnio je Peskov novinarima.

O tome da je saradnja u borbi protiv terorizma jedino rešenje bilo je reči na sastanku Putina sa britanskim premijerom Dejvidom Kamerunom, dodao je Peskov. On je rekao da je Putin sa Kamerunom razgovarao o borbi sa ID kao i o prisnijoj saradnji dve zemlje u borbi protiv terorizma.

Govoreći o padu aviona „A321“ portparol Kremlja je ponovio da još uvek nema konkretnih odgovora o uzrocima nesreće iako se ni jedna verzija ne isključuje.

Peskov je istakao da je potrebno u potpunosti sačekati rezultate istrage kako bi ruske vlasti mogli da daju zvaničnu izjavu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala