Operacija u Belgiji završena — nema uhapšenih (video)

© REUTERS / Yves HermanBelgijske specijalne snage policije na stambenoj zgradi u potrazi za bombom u Briselu
Belgijske specijalne snage policije  na stambenoj zgradi  u potrazi za bombom u Briselu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Specijalna operacija belgijske policije u četvrti Molenbek u Briselu završena je iako osumnjičeni za teroristički napad u Parizu Salah Abdeslam nije uhapšen.

Prema rečima predstavnika belgijske policije Fransoa Skepmana, operacija je započeta oko 10 časova po lokalnom vremenu.

On je dodao da je u operaciji u potpunosti bila izolovana četvrt Molenbek ali i da je cela akcija prošla bezbedno.

Uporedo, na granici sa Luksemburgom belgijska policija sprovodi potragu za automobilom u kojem se navodno nalaze naoružani ljudi koji su doputovali iz Francuske.

 Automobil je poslednji put bio primećen u okolini francuskog grada Nansi, u kojem su se nalazila trojica naoružanih muškaraca. U akciji potrage učestvuju policijska vozila i motocikli.

Prethodno su belgijski mediji objavili da je u raciji policije uhapšen 26-godišnji Salah Abdeslam, za kojim se traga od subote, kada je ustanovljeno da je imao udela u napadima u prestonici Francuske u kojima je stradalo 129 osoba.

 Siromašni okrug Molenbek je u centru istrage posle terorističkih napada u Parizu tokom vikenda, pošto je objavljeno da su dva napadača živela u toj briselskoj oblasti.

Belgijski ministar inostranih poslova je rekao da belgijske vlasti treba da „organizuju sve više“ racija u Molenbeku, koji je poznat po verskom ekstremizmu i borcima koji idu u Siriju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala