Osumnjičeni Crnogorac odbio da priča o terorističkim napadima

© REUTERS / Benoit TessierFrancuska policija posle terorističkog napada u Parizu
Francuska policija posle terorističkog napada u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Muškarac iz Crne Gore koji je prošle sedmice uhapšen u Nemačkoj sa eksplozivom i puškama „kalašnjikov“ u svom automobilu, rekao je da je krenuo u Pariz kako bi „video Ajfelovu kulu“ i odbio da priča o terorističkim napadima, saopštila je danas nemačka policija.
Hapšenje-ilustracija - Sputnik Srbija
Francuska: Terorista pobegao iz pritvora

„Mi smo želeli da razgovaramo sa njim (o napadima u Parizu), ali on ne želi da govori. Bar ne o toj temi“, rekao je portparol policije u južnoj Bavarskoj.

Policija je uhapsila 51-godišnjeg muškarca iz Crne Gore 5. novembra tokom rutinske provere na autoputu u Bavarskoj, preneo je AFP.

U njegovim kolima pronađena je cedulja sa jednom adresom u Parizu, koja je bila uneta i u GPS, kao i osam pušaka, tri pištolja i eksploziv, navodi se u saopštenju bavarske policije.

Osumnjičeni je kazao da je „želeo da vidi Ajfelovu kulu u Parizu, a zatim da se vrati kući“, kao i da „nije znao da se oružje i eksploziv“ nalaze u njegovom vozilu, stoji u saopštenju policije.

Teroristički napadi u Parizu - Sputnik Srbija
Nova pucnjava u Parizu (video)

Navigacioni sistem za njegov „folksvagen golf“ pokazuje da je putovao iz Crne Gore, preko Hrvatske, Slovenije i Austrije, pre nego što je zaustavljen u Rozenhajmu, dodaje se u saopštenju.

Nemački ministar policije Tomas de Mazijer izjavio je u subotu da vlasti tek treba da utvrde vezu između osumnjičenog i napadača u Parizu.

Bavarski premijer Horst Zehofer rekao je, međutim, da postoji „razlog da se veruje“ da je osumnjičeni povezan sa napadačima.

Najmanje 129 ljudi je ubijeno u petak u pucnjavi i bombaškim napadima na više lokacija u Parizu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala