Rusi dele tugu sa Francuzima (video)

© SputnikRuski medved, tuga zbog Francuske
Ruski medved, tuga zbog Francuske - Sputnik Srbija
Pratite nas
Paljenjem sveća i polaganjem cveća ispred francuske ambasade u Moskvi građani Ruske Federacije odaju poštu stradalima u sinoćnim terorističkim napadima u Parizu u kojima je poginulo više od 120 ljudi.

Tragedija koja je zadesila Pariz šokirala je stanovnike ruske prestonice, koji od ponoći pristižu do zgrade ambasade kako bi izrazili solidarnost i odali poštu žrtvama napada.

Moskovljani, pored cveća i sveća ispred francuske ambasade polažu i plakate na kojima piše „Mi smo sa vama“, „Rusija je u žalosti“ i „Francuska, ja plačem“.

Oko zgrade ambasade primetno je i prisustvo policije.

U terorističkim napadima širom Pariza i masakru u dvorani Bataklan ubijeno je više od 120 ljudi, saopštile su vlasti u Parizu. Francuski specijalci neutralisali su napadače koji su u koncertnoj sali ubili 120 talaca. Mrtvih je bilo i u pucnjavi ispred restorana.

Bombe i na Stad Fransu, tokom fudbalske utakmice Francuska — Nemačka. Fransoa Oland izjavio je da iza terorističkog napada stoji Islamska država. U fracuskoj je uvedeno vanredno stanje, a proglašena je i trodnevna žalost. Ne zna se ima li među žrtvama državljana Srbije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala