Ruski gradovi najbolji za život

© Sputnik / Mihail Mokrušin / Uđi u bazu fotografijaKrasnodar, grad u Rusiji i administrativni centar Krasnodarskog kraja. Nalazi se na reci Kubanj, blizu 1.540 kilometara jugozapadno od Moskve.
Krasnodar, grad u Rusiji i administrativni centar Krasnodarskog kraja. Nalazi se na reci Kubanj, blizu 1.540 kilometara jugozapadno od Moskve. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Rusije Dmitrij Medvedev potpisao je ukaz kojim je po završetku Sveruskog konkursa za titulu „Najboljeg naseljenog mesta za život u Rusiji“ Krasnodar proglašen pobednikom, objavljeno je na sajtu Vlade.

„Po okončanju Sveruskog konkursa za titulu ’Najboljeg gradskog (seoskog) naselja Rusije‘, koji je održan 2014. godine, nagrada je dodeljena sledećim opštinama prve kategorije — gradskim naseljima koja su administrativni centri subjekata Rusije: prvo mesto, uz uručenje diplome Vlade Rusije I stepena — opštini Krasnodar, Krasnodarskog kraja“, piše u dokumentu.

© Sputnik / Mihail Mordasov / Uđi u bazu fotografijaPogled na Krasnodar
Pogled na Krasnodar - Sputnik Srbija
Pogled na Krasnodar

Drugo mesto dele Uljanovsk i Barnaul.

© Sputnik / Dmitriй Korobeйnikov / Uđi u bazu fotografijaUljanovsk, grad u Rusiji na reci Volgi. Upravno je središte Uljanovske oblasti.
Uljanovsk, grad u Rusiji na reci Volgi. Upravno je središte Uljanovske oblasti. - Sputnik Srbija
Uljanovsk, grad u Rusiji na reci Volgi. Upravno je središte Uljanovske oblasti.
© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaBarnaul je grad u Rusiji i administrativni centar je Altajskog kraja. Nalazi se u jugozapadnom delu sibirskog federalnog okruga.
Barnaul je grad u Rusiji i administrativni centar je Altajskog kraja. Nalazi se u jugozapadnom delu sibirskog federalnog okruga.  - Sputnik Srbija
Barnaul je grad u Rusiji i administrativni centar je Altajskog kraja. Nalazi se u jugozapadnom delu sibirskog federalnog okruga.

Treće mesto je pripalo Kalugi i Tuli.

© Sputnik / Svetlana Tarasova / Uđi u bazu fotografijaKaluga
Kaluga - Sputnik Srbija
Kaluga
© Sputnik / Smetanin / Uđi u bazu fotografijaSpomenik Petru I u Tuli
Spomenik Petru I u Tuli - Sputnik Srbija
Spomenik Petru I u Tuli

Podsetimo, konkurs je održan kako bi bile stimulisane aktivnosti organa lokalne samouprave po pitanju stambeno-komunalnih usluga i poboljšanja uslova života na svojoj teritoriji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala