Vanredno stanje u Francuskoj, više od 140 mrtvih u Parizu (video)

© AP Photo / Thibault CamusSpasioci na mestu pucnjave u Parizu
Spasioci na mestu pucnjave u Parizu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski predsednik Fransoa Oland objavio je vanredno stanje u zemlji nakon serije terorističih napada koji su se u petak uveče dogodili u prestonici u kojima je, prema poslednjim informacijama poginulo više od 140 ljudi. Mediji su javili da je odgovornost za napade preuzela teroristička organizacija Islamska država.

Sedam odovojenih napada zabeleženo je u Parizu u petak uveče, javili  su francuski mediji pozivajući se na policiju.

Nepoznata lica otvorila su pucnjavu u jednom restoranu u 10. arondismanu Pariza, kao i u pozorištu Bataklan u 11. arondismanu. Osim toga, prema preliminarnim informacijama, dve ili tri eksplozije, verovatno granate, odjeknule su blizu stadiona Stad de Frans, dok je trajala prijateljska utakmica Francuska-Nemačka.

U Francuskoj je posle ponoći uvedeno vanredno stanje, a u glavni grad je upućeno 1.500 vojnika.

Ranije je saopšteno da se u vreme eksplozija održavao prijateljski meč Francuska-Nemačka, kojem su prisustvovali Fransoa Oland i ministri dveju zemalja, Loran Fabijus i Frank Valter Štajnmajer. Francuski predsednik je evakuisan sa stadiona, preneli su mediji.

Predsednik Rusije Vladimir Putin duboko saoseća s Francuzima povodom „serije čudovišnih terorističkih napada u Parizu", preneo je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala