Izraelci prerušeni u trudnicu i invalida uhapsili mladog Palestinca (video)

© Sputnik / Tabыldы Kadыrbekov / Uđi u bazu fotografijaKazneno-popravni zatvor u Kirgistanu
Kazneno-popravni zatvor u Kirgistanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izraelski vojnici i pripadnici specijalnih jedinica organizovali su operaciju u bolnici Hevrona na Zapadnoj obali reke Jordan kako bi zadržali dvadesetogodišnjeg aktivistu Hamasa Azama Šaladea, osumnjičenog za napad na Izraelca.

Borci su se prerušili u Palestince. Jedan specijalac je odigrao ulogu trudne žene, ostali su se ponašali kao rođaci. U operaciji je učestvovalo više od 20 ljudi. 

Kontroverzna operacija izraelskih bezbednjaka izvedena je u palestinskoj bolnici Ali tokom noći 12. novembra. Prerušeni Izraelci su izvukli mladog Palestinca direktno iz bolničkog kreveta.

Saradnici bolnice nisu obratili pažnju na „ženu“ i „invalida“ u kolicima i brojne „rođake“, jer Palestinci često dolaze u medicinske ustanove u velikim grupama. To je Izraelcima omogućilo da ostanu neprimećeni. Suprotstavio im se samo rođak uhapšenog i njega su vojnici upucali.

Kako prenosi izraelska informativna agencija Kursorinfo, Azam Šalade učestvovao je u napadu na jednog građanina Izraela, koji se dogodio 25. oktobra. Izraelski vojnici pucali su na njega, ali je mladić preživeo i kasnije bio prevezen u bolnicu u Hevronu. 


Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala