Keri stiže u Beograd

© AP Photo / MLADEN ANTONOVDžon Keri
Džon Keri - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki državni sekretar Džon Keri najverovatnije će početkom decembra doći u Beograd na ministarsku konferenciju OEBS-a, rekao je ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi.

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi je u razgovoru sa grupom novinara u Beogradu rekao da se očekuje dolazak Džon Kerija u Beograd.

Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Lavrov u decembru u Beogradu

„Nadamo se, sobe su već rezervisane, ali se još razrađuju detalji“, rekao je Kirbi u razgovoru sa grupom novinara, naglasivši da Kerijeva poseta zavisi i od razvoja situacije u svetu.

Kirbi je ocenio da se Srbija veoma dobro pokazala na mestu predsedavajućeg OEBS-a.

„Kao predsedavajuća OEBS-a, Srbija je pokazala kredibilnost, odgovornost, uložila je veliki napor i trud u pokušaju da postigne konsenzus. Pokazala se kao ozbiljna država koja je u stanju da obavi posao sa skromnim sredstvima“, rekao je američki ambasador dodajući da građani treba da budu zadovoljni što se Srbija dobro pokazala i što je ponovo prihvaćena u društvo odgovornih zemalja.

Ministarski sastanak OEBS-a biće održan 3. i 4. decembra u Beogradu na kraju predsedavanja Srbije toj organizaciji.

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi izrazio je očekivanje da će Ustavni sud Kosova potvrditi ustavnost sporazuma o Zajednici srpskih opština, kao što je i ranije činio sa drugim delovima Briselskog sporazuma koji su u aprilu 2013. postigli Beograd i Priština uz posredovanje EU.

„Verujem da će to i ovog puta biti slučaj“, istakao je Kirbi.

Kirbi je naglasio da je Briselski sporazum važan u svim aspektima i izrazio nadu da će dve strane pronaći način kako da nastave dalje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala