Devetoro ubijeno u terorističkom napadu na severu Egipta

© AFP 2023 / HAIDAR HAMDANIDžihadisti Islamske države
Džihadisti Islamske države - Sputnik Srbija
Pratite nas
Devet osoba je ubijeno u napadu terorista Islamske države na grad El Ariš, na severu Sinajskog poluostrva u Egiptu, saopštili su egipatski mediji.

Kako se navodi, borci lokalne ispostave ID ubili su devet članova iste porodice zbog toga što su sarađivali sa policijom i vojskom.

Egipatska policija - Sputnik Srbija
Egipatski policajci greškom pobili turiste

Prema podacima policije, teroristi su tokom noći upali u kuću egipatske porodice u gradu El Ariš i ubili osmoro ljudi koji su se u tom trenutku nalazili u kući, uključujući i trogodišnje dete. Teroristi su zatim digli u vazduh parkirani automobil u kome su se nalazili jedan muškarac i njegova devetogodišnja ćerka.

Džihadisti, teroristi - Sputnik Srbija
U Evropi uhapšeno 17 džihadista

Deo grada u kom se dogodio napad trenutno je blokiran snagama bezbednosti, a lokalna policija pokušava da uđe u trag počiniocima tog zločina.

Još jedan teroristički napad se dogodio svega nedelju dana ranije, kada je u centru El Ariša eksplodirao auto. U tom napadu stradalo je šestoro ljudi, a ranjeno preko 10.

Na severu Sinajskog poluostrva dve godine traje antiteroristička operacija. Napadi terorista na pripadnike bezbednosnih snaga Egipta se odvijaju skoro svaki dan, a za proteklih mesec dana je zbog učestalih napada terorista poginulo više od 10 policajaca i vojnika.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala