U Evropi uhapšeno 17 džihadista

© AP Photo / Jerome DelayDžihadisti, teroristi
Džihadisti, teroristi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Italijanska policija saopštila je danas da je u različitim evropskim zemljama uhapšeno 17 ljudi, u zajedničkoj akciji policije protiv osumnjičenih članova terorističkih grupa.

U saopštenju nisu navedeni detalji operacije pod šifrom JVEB, uz napomenu da će biti objavljeni kasnije na konferenciji za štampu na kojoj će biti rečeno kako su uhapšeni osumnjičeni za međunarodni terorizam.

Portparol je odbio da kaže koliko je osumnjičenih uhapšeno u Italiji, samo je rekao da među njima nema Italijana, prenosi Rojters.

Kozmetički tretman - Sputnik Srbija
Džihadista uhapšen posle transplantacije kose

S druge strane, agencija AP navodi da je italijanska policija saopštila da je uhapšeno 17 iračkih Kurda, za kojima je izdata poternica.

General karabinjera Đuzepe Đovernale rekao je za RAI da su u operaciji učetvovali istražitelji iz Britanije, Norveške, Finske, Nemačke i Švajcarske.

AP prenosi saopštenje italijanske policije da je izvršen prepad na evropsku mrežu džihadista koji su navodno planirali da izvuku svog lidera iz zatvora u Norveškoj i navodi da je šestoro uhapšeno u Italiji, četvoro u Britaniji i troje u Norveškoj.

Nekoliko njih putovalo je u Siriju kako bi učestvovalo u borbama na strani džihadista.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala