Slovenija podiže žičanu ogradu

© AP Photo / Manu BraboGranica, žica, Slovenija
Granica, žica, Slovenija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Slovenija je danas počela da podiže žičanu ogradu prema Hrvatskoj da bi sprečila nekontrolisani ulazak izbeglica, javio je AP.

Konvoj vojnih kamiona sa žicom za ogradu stigao je rano jutros u slovenačko selo Veliki Obrez u blizni granice sa Hrvatskom, navela je američka novinska agencija.

Vojnici su počeli da odmotavaju žicu i postavljaju ogradu duž slovenačke strane reke Sutle, koja razdvaja Sloveniju i Hrvatsku.

Visoka predstavnica EU Federika Mogerini,  govori sa generalnim direktorom Međunarodne organizacije za migracije Vilijam Svingom i visokim predstavnik UN za izbeglice Antoniom Guterešom - Sputnik Srbija
Da li će migranti razoriti EU, ili će se EU približiti Rusiji?

Slovenački premijer Miro Cerar izjavio je juče da će Slovenija u narednim danima postaviti „privremene tehničke prepreke“ na svojoj granici sa Hrvatskom, kako bi bolje upravljala prilivom migranata, ali da neće zatvoriti granične prelaze.

Prema njegovim rečima Slovenija je odlučila da u narednim danima počne sa izgradnjom privremenih tehničkih prepreka na šengenskoj granici sa Hrvatskom.

Cerar je rekao da je svrha tih prepreka, uključujući ograde, da usmere migrante ka graničnim prelazima.

Više od 170.000 migranata i izbeglica sa Bliskog istoka, iz Azije i iz Afrike ušlo je u Sloveniju od sredine oktobra, kada je Mađarska zatvorila svoju južnu granicu sa Hrvatskom, preusmerivši njihov priliv ka Sloveniji.    

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala