Vučić: Nemam vremena za kuknjavu i žalopojke iz Prištine

© Tanjug / MARKO DJOKOVICPredsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je važno da se dijalog Beograda i Prištine nastavi, ponovio da Srbija na uvrede iz Prištine neće odgovarati uvredama i dodao da mu je lično žao zbog reagovanja pojedinih evropskih zvaničnika i država na odluku Uneska.

Upitan da prokomentariše reagovanje nekih zemalja, među kojima su i Velika Britanija i SAD, koje su razočarane odlukom Uneska da ne primi Kosovo u tu instituciju, Vučić je rekao da mu je žao što su svi oni toliko razočarani, te da on nije razočaran, bar ne rezultatom.

Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Nikolić: Naše komšije se obrukale

„Razočaran sam što su oni u taj ceo postupak ušli ne pitajući i ne obaveštavajući Srbiju i očekujući potpuno drugačiji rezultat“, rekao je Vučić.

On je naveo da neće da komentariše „kuknjavu i žalopoljke“ iz Prištine, kao ni to da se oni predstavljaju kao velika žrtva, budući da o zaštiti kulturne baštine nisu želeli da razgovaraju u Briselu i da su čak pretili da će reći da Beograd laže ako kaže da je tu temu pokretao u Briselu.

„Pa kako sad? Još su bili sigurni da će da nas ponize i da će Srbiju još jednom da zgaze, a pošto se to nije desilo, treba da izigravaju žrtvu“, upitao je Vučić.

On je rekao da Srbija na uvrede uvredom neće da odgovara i da je za nas važno da se dijalog nastavi.

Darko Tanasković - Sputnik Srbija
Tanasković: Bojim se da Priština neće shvatiti poruku u Unesku

„Toliko smo bili razočarani celom akcijom, kako je povedena, da ne možemo da budemo razočarani kako je završena“, rekao je Vučić.

On je rekao da je i to što „brojni evropski zvaničnici takođe plaču“ njihova politika, jer su priznali nezavisnost Kosova.

„Šta da im radim, to je njihova politika, oni su priznali nezavisnost Kosova i ponašaju se u skladu sa svojom politikom. I Srbija će se ponašati u skladu sa svojom politikom i mi nećemo priznati nezavisnost Kosova“, rekao je Vučić.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala