Ukrajina zabranila učešće ruskih investitora u privatizaciji

© Sputnik / Alexei Furman / Uđi u bazu fotografijaSkulptura Ukrajina u Kijevu
Skulptura Ukrajina u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajina razmatra uvođenje dodatnih mera ograničenja za učešće ruskih investitora u procesu privatizacije državnih kompanija, saopštio je ukrajinski ministar ekonomskog razvoja i trgovine Ajvaras Abromavičijus.

Još uvek se radi se na zakonu, objasnio je on, koji bi zabranio učešće u privatizaciji investitorima koji vode poreklo iz zemalja-agresora, kao i lica koja predstavljaju interese tih zemalja.

Cenzura - Sputnik Srbija
Ukrajina zabranila Rusima rad u medijima

Ukrajinski ministar smatra da je izuzimanje ruskih investitora iz privatizacije ukrajinskih preduzeća razumna mera predostrožnosti, ali i da je neophodno ograničiti mogućnost da se već privatizovane firme kasnije preprodaju.

U slučaju da neko naruši zakon, firma bi se automatski vratila u posed države, istakao je Abromavičijus.

Ranije je šef ukrajinske Državne fiskalne službe Igor Bilous izjavio da od privatizacije u 2016. godini očekuje priliv od oko 1,4 milijarde dolara, u slučaju da Vrhovna rada usvoji neophodne zakone.

Ukrajinske sankcije protiv Rusije 

Aeroflot - Sputnik Srbija
Ukrajina u potpunosti zatvara nebo za ruske avione

Blokada računa, zabrana zaključivanja ugovora i obustava ispunjenja finansijskih i ekonomskih obaveza samo su deo ukrajinskih sankcionih mera koje protiv Rusije stupaju na snagu 17. novembra.

Ukrajinska Nacionalna komisija za hartije od vrednosti je saopštila da će se sankcije odnositi na sva pravna i fizička lica koja se nalaze na spisku Saveta nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine od Rusije.

Ranije je ukrajinski predsednik Petro Porošenko saopštio da je Kijev uveo sankcije Rusiji u vidu zabrane ulaska u zemlju pojedinim licima, kao i blokade njihove imovine. U spisku se nalazi 382 fizička i 105 pravnih lica, među kojima je 28 banaka i 25 avio-kompanija. Sankcije su uvedene na period od godinu dana.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala