Samo Egipat i Rusija mogu da odgovore da li je bilo terorističkog napada na A321

© REUTERS / Mohamed Abd El GhanyAvionska nesreća ruskog aviona u Egiptu
Avionska nesreća ruskog aviona u Egiptu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Egipatski i ruski specijalisti bolje od drugih mogu da odgovore na pitanje da li je došlo do terorističkog napada u avionu A321, izjavio je u Vašingtonu ministar spoljnih poslova Velike Britanije Filip Hamond i pozvao da se sačeka završetak istrage.
Ruski premijer Dmitrij Medvedev - Sputnik Srbija
Medvedev: Moguće da je teroristički napad uzrok pada „A321“

„Dosad nismo imali mogućnosti da razgovaramo o posledicama koje bi mogla da ima mogućnost da je ruski avion na Sinaju pao zbog eksplozivne naprave, koja je bila u avionu. Treba dobro da razmislimo o svim posledicama, ne samo zbog nas, već i zbog odnosa sa Rusijom u procesu u Siriji i van nje“, rekao je Hamond u Vašingtonu na sastanku sa državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem.

Pritom, Hamond je pozvao da se sačekaju rezultati istrage.

„Jasan odgovor na pitanje da li je to bila bomba dobiće se prilikom ekspertske ocene ostataka. To mi, očigledno, ne kontrolišemo. Egipćani i Rusi mnogo bolje mogu da odgovore na to pitanje. Naši zaključci i odluke koje smo donosili zasnivaju se na informacijama koje su nam dostupne — jedan deo potiče od otkrivenih izvora, dok drugi predstavlja obaveštajne informacije“, dodao je Hamond.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala