Nikolić: Dokazali smo da možemo da ostvarimo nemoguće

© ALEXANDER KLEINTomislav Nikolić
Tomislav Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Republike Srbije Tomislav Nikolić čestitao je građanima pobedu Srbije, nakon što je na Generalnoj konferenciji Uneska odbijen prijem Kosova u članstvo te organizacije, uz poruku da je ovo bila pravedna i moralna pobeda u skoro nemogućim uslovima.

Nikolić je čestitao Vladi Srbije što je, kako se navodi, uložila mnogo diplomatskih napora i nije odustala ni kada se činilo da je sve izgubljeno.

Unesko - Sputnik Srbija
Pobeda Srbije: Kosovo nije primljeno u Unesko (video)

„Srbija ima mnogo prijatelja u svetu koji prijateljstvo ne zasnivaju na obimu trgovinske razmene i snazi oružja, već na ponašanju naroda i država. Ova pobeda nije izvojevana novcem već poštovanjem koje svet gaji prema našoj državi i narodu.

Dokazali smo da kada svi radimo u interesu Srbije možemo da ostvarimo nemoguće.

Ovo je nastavak borbe za Kosovo i Metohiju i znak dovoljno jasan svima da od južne srpske pokrajine nećemo nikada odustati“, naveo je predsednik Nikolić.

Građanima Srbije Nikolić je čestitao što su imali poverenja da ćemo braniti i odbraniti ono što su naši preci čuvali vekovima.

„Ovo je pravedna i moralna pobeda u skoro nemogućim uslovima, kada često ono što je ispravno ne može da računa na podršku većine“, saopštila je pres-služba predsednika.

Generalna konferencija Uneska odbila je danas zahtev Albanije da Kosovo bude primljeno u članstvo te organizacije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala