Putin priznao da je strastveni navijač

© Sputnik / Sergeй Guneev / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Ruske Federacije Vladimir Putin na hokejaškoj utakmici
Predsednik Ruske Federacije Vladimir Putin na hokejaškoj utakmici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je u intervjuu za sportsku televiziju „Mač TV“ govorio o motivaciji pobeda i poraza i priznao da je strastveni navijač, iako se po njemu, možda, to ne vidi.
Vladimir Putin koristi svaku priliku da zaigra hokej - Sputnik Srbija
Putin će na rođendan igrati hokej (video)

„Pobeda, kao pravilo, motiviše sve. Ovde je najvažnije ne spavati na lovorikama, već naporno raditi i nastaviti rad na sebi. A poraz motiviše snažne, posebno snažne, jer samo jak čovek, koji se suočio sa neuspehom, odlučuje šta je potrebno dodatno uraditi i pobediti, dok je slabom to teško da uradi, kod slabih ruke padaju. Međutim, kod nas, u našoj zemlji, većinom su jaki, uspešni, radni i talentovani“, rekao je on.

Predsednik tvrdi da sve veći broj gledalaca bilo kog sporta zavisi od samih sportista, njihovih pobeda. Sâm Putin sebe smatra strastvenim navijačem, iako spolja nekad to i ne pokazuje.

„Da (emotivan je). Možda nisam spolja emotivan, ali unutra i uvek želim pobedu našim sportistima“, izjavio je šef države.

Predsednik, koji je intervju dao u hokejaškoj uniformi, takođe je govorio i o stvaranju Noćne hokejaške lige pre pet godina.

„Čini mi se da je ovaj projekat uspeo“, naveo je Putin, koji regularno učestvuje u mečevima te lige.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala