Vulin: Borićemo se kakva god bila odluka Uneska

© Tanjug / MARKO DJOKOVICMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je da bi najbolje bilo kada bi Kosovo i Metohija apsolutno bilo u pravnom poretku Republike Srbije, ali pošto nije takva situacija, onda bi najbolje rešenje bilo da Kosovo ne bude primljeno u Unesko.
Manastir Pećka patrijaršija - Sputnik Srbija
Tanasković uložio protest direktorki Uneska

„Najbolje bi bilo da nema prijema, da uopšte ne razgovaramo o ovome, da naše crkve i manastire štitimo mi. Najbolje bi bilo da nema Rezolucije 1244, da je Kosovo i Metohija apsolutno u pravnom poretku Republike Srbije. Međutim, pošto nije, najbolje bi bilo da nema ove odluke, a drugo najbolje rešenje je da se ova odluka odloži“, rekao je Vulin odgovarajući na pitanja novinara.

On je podsetio da su predsednik Republike, premijer i čitava Vlada, kao i celokupna srpska diplomatija na sve moguće načine nastojali da prenesu međunarodnoj zajednici istinu o onome šta se dešava na Kosovu i Metohiji.

„Borićemo se kakva god odluka da bude bila“, poručio je Vulin.

Generalna konferencija Uneska na kojoj bi trebalo da se glasa o zahtevu Albanije da Kosovo postane član te organizacije zakazana je za sutra, 9. novembar.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala