Pooštriti mere bezbednosti na aerodromima

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaKontrola na aeordromu
Kontrola na aeordromu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Biće neophodno pooštriti mere bezbednosti na aerodromima širom sveta ukoliko se dokaže da je uzrok pada ruskog aviona na Sinajskom poluostrva bila bomba koja se nalazila u prtljagu, izjavio je šef britanske diplomatije Filip Hamond.

„Ukoliko se ispostavi da je eksplozivna naprava terorističke organizacije Islamske države bila podmetnuta u prtljag na letu ruskog aviona — to je jasan signal da preispitamo mere bezbednosti na aerodromima“, rekao je Hamond.

Avion erbas  A-321 - Sputnik Srbija
Rusija: Crne kutije ne sadrže podatke o mehaničkom kvaru

On je naglasio da se i pored toga mere bezbednosti na aerodromima nalaze u perfektnom stanju, međutim, nivo bezbednosnih mera varira od zemlje do zemlje.

„Tamo gde je pretnja veća i bezbednosne mere su oštrije, a uvođenje dodatnih kontrola mogu dovesti i do stvaranja dodatnih gužvi“, rekao je Hamond.

Vlasti Velike Britanije obustavile su letove ga egipatskom letovalištu Šarm el Šeiku zbog zabrinutosti da je uzrok pada ruskog aviona eksplozija bombe koja se nalazila u prtljagu. Letovi su ubrzo zatim obnovljeni kako bi se engleski turisti vratili svojim kućama.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala