Preminuo dizajner legendarnog „betmobila“

© AP Photo / J Pat CarterBetmobil iz kultne serije Betmen iz 1966. godine
Betmobil iz kultne serije Betmen iz 1966. godine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Legendarni dizajner automobila Džordž Baris, poznat po tome što je dizajnirao prvi „betmobil“ za seriju o Betmenu iz šezdesetih godina prošlog veka, umro je u 89. godini života.

„Sa velikom žalošću obaveštavam vas da je moj otac, legendarni kralj automobilskog dizajna Džordž Baris, otišao sa ovog sveta“, napisao je na svom fejsbuk profilu njegov sin Bret Baris.

Džordž Baris je slavu stekao dizajnirajući automobile koji su potom korišćeni u filmovima, serijama, a poneki slavni glumci su ih naručivali i za sopstvene potrebe.

© AP Photo / Lozzi Media Services/Barris Kustum IndustriesDžordž Baris pored svog „betmobila“ u Los Anđelesu
Džordž Baris pored svog „betmobila“ u Los Anđelesu - Sputnik Srbija
Džordž Baris pored svog „betmobila“ u Los Anđelesu

Najpoznatiji automobil koji je dizajnirao svakako je „betmobil“, koji je korišćen u seriji „Betmen“ iz šezdesetih godina prošlog veka.

Taj kultni četvorotočkaš, koji je zapravo bio pravi automobil sa izmenjenom karoserijom, prodat je na aukciji 2013. godine za neverovatnih 4,6 miliona dolara. Upravo taj automobil bio je prevozno sredstvo Betmena (Adam Vest) i Robina (Bart Vord).

Američka serija „Betmen“ premijerno je prikazana 12. januara 1966. godine i imala je ukupno 120 epizoda. Mnoge starije generacije sećaju se ove ekranizacije Betmena, koja više podseća na parodiju nego bilo koja druga ekranizacija o ovom kultnom heroju iz stripova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala