Amerika vrši korekcije svog vojnog prisustva u Evropi

© Flickr / chuck holtonPentagon
Pentagon - Sputnik Srbija
Pratite nas
Amerika zbog nesuglasica sa Rusijom vrši korekciju svojih snaga u Evropi, ali ne planira da svoje vojno prisustvo vrati na nivo iz hladnog rata, izjavio je ministar odbrane SAD Ešton Karter na sastanku sa vojnicima u američkoj bazi Hikam u Perl Harburu.
Američki sekretar za odbranu Ešton Karter - Sputnik Srbija
Pentagon: SAD će intenzivirati napade na ID

„Mi vršimo neke korekcije u Evropi, priznajući da Rusija bira ne onaj kurs kojem smo se mi nadali. Međutim, mi nećemo stvarati to što je bilo u hladnom ratu što se tiče naših (vojnih) mogućnosti u Evropi. To nije taj scenario za akcije koje preduzimaju Rusi“, rekao je Karter.

On je ponovo optužio Rusiju za vođenje „hibridnog rata“ i korišćenje „ljubaznih ljudi“ u Ukrajini i na Krimu. U vezi sa tim, SAD, prema ocenama ruskog vojnog resora, treba da koristi „novu vrstu mogućnosti“.

„To nije nova vrsta mogućnosti. Evropljani i NATO su to tražili i mi ćemo ih obezbediti“, rekao je on.

Zapad je više puta optuživao Rusiju za mešanje u konflikt u Ukrajini i za „okupaciju Krima“ u kojima su, navodno, učestvovali ljudi u vojnim uniformama bez oznaka („ljubazni ljudi“). Rusija odbacuje optužbe za umešanost u konflikt u Donbasu i naglašava da je Krim ušao u sastav Rusije nakon odluke na referendumu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala