Pučkov: Delovi aviona doneti u Moskvu na analizu

© REUTERS / Mohamed Abd El GhanyAvionska nesreća ruskog aviona u Egiptu
Avionska nesreća ruskog aviona u Egiptu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski ministar za vanredne situacije i civilnu odbranu Vladimir Pučkov izjavio je danas da su svi neophodni uzorci delova olupine aviona „erbas A321“ koji se 31. oktobra srušio na Sinaju, doneti u Moskvu i da se pažljivo analiziraju.

Pučkov je na vanrednoj sednici Nacionalnog antiterorističkog komiteta (NAK) rekao da su uzorci uzeti sa svih delova aviona, prtljaga i tereta gde bi mogli da se nalaze tragovi eksploziva. 

Međunarodni aerodrom Šarm el Šeik - Sputnik Srbija
Rusija obustavlja sve letove za Egipat

„Svi neophodni uzorci sa elemenata aviona gde se mogu naći tragovi eksploziva su uzeti i doneti u Moskvu. Trenutno se radi na detaljnoj analizi. Mi smo uposlili najbolje specijaliste i prilikom analize se koristi najsavremenija oprema. Moram da naglasim da će, ukoliko postoje tragovi eksploziva, oni zasigurno biti pronađeni“, rekao je on.

Avion „erbas A321“ kompanije „Kogalimavija“ srušio se 31. oktobra na letu ka Sankt Peterburgu iz Šarm el Šeika i poginulo je svih 217 putnika i sedam članova posade.

Ranije danas ruski predsednik Vladimir Putin saglasio se sa preporukom Federalne službe bezbednosti da se obustavi vazdušni saobraćaj sa Egiptom dok se ne razjasne uzroci pada aviona i naložio Vladi da izradi mehanizme za povratak ruskih državljana koji se trenutno nalaze u Egiptu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala