Ukrajinska vojska granatirala DNR

© Sputnik / Irina Geraščenko / Uđi u bazu fotografijaPosledice granatiranja Donjecka
Posledice granatiranja Donjecka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo odbrane samoproglašene Donjecke narodne republike saopštilo je da su ukrajinske snage sistemima „grad“ granatirale njihove pozicije.
Ukrajinska vojska u rejonu Donjecka - Sputnik Srbija
Ukrajinska vojska granatirala DNR

„Oni su lansirali paket ‘grad’“, rekao je predstavnik Ministarstva odbrane DNR. Donjecka agencija novosti, pozivajući se na informacioni izvor, saopštila je da je vatra vođena po naseljima Staromihajlovka, Žabičevo i Spartak. Granatiranje je počelo sinoć.

Većina gađanja u Donbasu se izvodi sa minobacačima, treba ih što pre povući, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.    

„Sudeći po svemu, veći deo granatiranja se izvodi uz upotrebu minobacača, što još jednom svedoči da je potrebno što pre povući sa zone razgraničenja i ovu vrstu naoružanja“, dodao je on.    

Ukrajinske snage bezbednosti zabeležile su 13 kršenja primirja od strane ustanika od četvrtka uveče.

„Plaćenici su 13 puta gađali po našim pozicijama“, navodi se u saopštenju pres-centra štaba za izvođenje vojne operacije, objavljenom na Fejsbuku.

Vatra, po svedočenju ukrajinske vojske, vođena je iz mitraljeza velikog kalibra, lakog oružja i bacača raketa po rejonima Avdejevka, Krasnogorovka, Marinki i Peskov.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala