Uhapšena dva najveća narko-bosa u Srbiji

© Flickr / Justin NormanZatvor
Zatvor - Sputnik Srbija
Pratite nas
U četiri odvojene policijske akcije danas su uhapšena dva najveća narko-bosa u Srbiji, presečen najveći lanac krijumčarenja oružja na teritoriji Srbije i Francuske, a uhapšen je i osumnjičeni za terorističke napade u Makedoniji, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Na konferenciji za novinare, Stefanović je precizirao da je uhapšeno više osumnjičenih za krijumčarenje droge, među kojima je jedan od najvećih narko-bosova na Balkanu — M.T. iz Novog Pazara i M.N., jedan od najvećih krijumčara narkotika u Srbiji.

Stefanović je rekao da su u akciji u kojoj je uhapšen narko-bos M.T. iz Novog Pazara, uhapšene još četiri osobe iz tog grada i iz Tutina.

Ministar je naveo da je policija jutros ušla u prostorije i stanove koje su koristili na teritoriji ta dva grada, da se sumnjiče da su godinama krijumčarili heroin iz Turske na teritoriji Srbije i zapadne Evrope.

Stefanović je rekao da je policija u poslednja četiri meseca zaplenila 13 kilograma heroina te kriminalne grupe, a da su kroz tu akciju otkriveni organizatori i vrh piramide krijumčarenja droge, navodeći da je kod njih nađeno i automatsko oružje, a da se pretres nastavlja.

Stefanović je na konferenciji za novinare rekao i da je na administrativnom prelazu Brnjak, na osnovu Interpolove poternice, uhapšen B.B. iz Kumanova, koji se sumnjiči za učešće u terorističkim napadima u Makedoniji od januara do maja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala