Francuske vlasti se ogradile od karikatura Šarli Ebdo

Pratite nas
Francuske vlasti nemaju nikakve veze sa karikaturom koja se pojavila u magazinu Šarli Ebdo, nakon nesreće ruskog aviona u Egiptu, izjavio je zvanični predstavnik MIP-a Francuske Romen Nadal.
Mesto pada Erbasa A321 - Sputnik Srbija
Kremlj: Karikature na temu udesa A321 su skrnavljenje

„Mišljenja koja su novinari u Francuskoj izneli su slobodna, ali ona ne nameću nikakvu obavezu francuskim vlastima“, kaže se u izjavi Nadala. On je naveo da su francuske vlasti izrazile Rusiji saučešće u vezi sa tragedijom.  

Poznati francuski satirični magazin Šarli Ebdo objavio je na svojoj stranici dve karikature vezane za pad ruskog aviona „A321“ na Sinajskom poluostrvu u Egiptu. U najvećoj katastrofi u istoriji ruske i sovjetske avijacije 31. oktobra poginulo je 217 putnika i 7 članova posade.

Na prvoj karikaturi su prikazani putnici aviona i njegovi ostaci koji lete ka glavama terorista. Potpis ispod nje glasi: „Ruska avijacija je pojačala bombardovanja“.

Druga slika — lobanja među ostacima aviona i telima putnika koja govori o opasnosti letova sa ruskim niskobudžetnim kompanijama. Potpis na slici se oslanja na skandalozni incident sa francuskim avionom u kojem je otkriveno u Dominikanskoj republici više od 600 kilograma kokaina.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala