Stručnjaci: Eksplozija u motoru uzrok pada aviona

© AP Photo / Maxim GrigorievRuski putnički avion
Ruski putnički avion - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pad ruskog aviona „A321“ u Egiptu je najverovatnije prouzrokovan eksplozijom u jednom od motora, izjavili su izvori iz istraživačke komisije, a preneli egipatski mediji. Analitičari smatraju da je eksploziju mogla da izazove dekompresija kabine ili kvar na konstrukciji aviona.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija
Peskov: Rano za zvanične verzije rušenja A321

Da je razlog pada možda bila eksplozija motora, stručnjaci su naveli nakon analize crne kutije.

„Delovi motora su razbacani na velikoj površini što je najverovatnije rezultat pucanja konstrukcije visoko na nebu“, rekao je nezavisni stručnjak za avijaciju Geri Sujatman, dodajući da upravo to ukazuje da je eksplozija ili kvar na konstrukciji moguć uzrok katastrofe.

U istoriji avijacije već se dogodio takav slučaj i to sa avionom „boing 747“ kompanije „Japan erlajns“, kada je letelica izgubila rep aviona usled čega se srušila. 

„Gledajući snimke, ja bih ocenio da je u pitanju kvar na konstrukciji, jer je generator koji se inače nalazi u zadnjem delu aviona bio apsolutno odvojen od ostatka letelice“, objasnio je stručnjak i dodao da ipak ne može sa sigurnošću da isključi i mogućnost postavljanja eksplozivne naprave.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala