Kadirov: Operacija u Siriji sprečava dolazak terorista u Rusiju

© Sputnik / Said Carnaev / Uđi u bazu fotografijaRamzan Kadirov, lider Čečenske Republike
Ramzan Kadirov, lider Čečenske Republike - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojna operacija Rusije u Siriji umanjila je rizik od proboja terorističke organizacije Islamska država u Rusiju, izjavio je predsednik Čečenije Ramzan Kadirov.

„Ruski predsednik Vladimir Putin je na vreme uzeo stvar u svoje ruke i počeo da uništava teroriste u Siriji, jer je znao da će posledice biti direktno okrenute protiv Rusije. U terorističkim grupama nalazi se veliki broj terorista koji vode poreklo iz Rusije. Da se ruska vlast nije na vreme umešala, moglo je da ih bude mnogo više“, rekao je Kadirov.

Glavni komandant ruske avijacije Viktor Bondarev - Sputnik Srbija
Vazdušni napadi SAD imitacija borbe protiv terorista

Predsednik Čečenije takođe smatra da je Islamska država organizacija koju je stvorio Zapad, kao i da je ona ispunila svoj zadatak u Siriji.

„Zapadne specijalne službe više nemaju potrebe da borave u Siriji ili Iraku. Taj posao za njih radi Islamska država. Sada je vreme da članovi ID odu svojim kućama i da nastave sa terorističkim aktivnostima, kao što je to bilo u vreme Al Kaide“, rekao je Kadirov.

Čečenski predsednik je takođe ocenio da je Rusija postala neprijatelj broj jedan zapadnim specijalnim službama. „Oni to otvoreno pokazuju povećavanjem budžeta za informacionu propagandu protiv Rusije, uvođenjem sankcija i kriveći je za sve svoje grehe“, zaključio je Kadirov, gostujući na ruskoj televiziji NTV.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala