Amerika propagandom naziva sve sa čim se ne slaže

© Flickr / AndrewInostrana štampa
Inostrana štampa - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Kongresu SAD danas se raspravljalo o neophodnosti aktivnijeg učešća američkog saveta za radio-difuziju u borbi protiv takozvane ruske propagande i povećanju budžeta za američke medije koji se emituju u inostranstvu. Kritičar medija Lajonel smatra da Vašington propagandom naziva svako mišljenje s kojim se ne slaže.

Prema Lajonelovim rečima, potrebno je shvatiti šta znači reč „propaganda“ pre nego što se ona upotrebi. 

Inostrana štampa - Sputnik Srbija
Zapadnim medijima lakše da izmišljaju vesti o Rusiji

„Neki često rečju ’propaganda‘ označavaju ono što je izrekla druga zemlja, partija ili protivnik, a s čim oni nisu saglasni. Kada izjava organizacije, zemlje, partije ili protivnika nije u skladu s našim mišljenjem, nazivamo je ’propagandom‘“, rekao je Lajonel.

Prema njegovim rečima, zapadni ili američki mediji ne govore otvoreno o tome da zavise od vlasti SAD, ali je svetska zajednica odavno svesna činjenice da se oni bave propagandom, i to još od Drugog svetskog rata. 

„Ponoviću: propaganda je u očima onoga koji gleda. Pogledajte Holivud! Nedavno je bilo reči o listu ’Njujork tajms‘ i njegovoj ulozi u podsticanju rata u Iraku. Mnogi smatraju da ’Njujork tajms‘, to uporište liberalizma, vodi propagandu. Propaganda je samo ružna reč koja znači da neko radi, govori ili podržava ono s čim se vi ne slažete“, zaključio je Lajonel.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala