Počela saslušanja zbog nereda na protestu u Podgorici

© REUTERS / Stevo VasiljevicSukobi policije i građana u Podgorici
Sukobi policije i građana u Podgorici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Crnogorska policija počela je saslušavanja građana za koje se sumnja da su učestvovali u neredima na protestima dela opozicije u Podgorici 24. oktobra, potvrđeno je „Pobjedi“ u Upravi policije.

Bokser iz Budve Nikola Sjekloća, koji prema evidencijama iz policije važi za pripadnika „barsko-budvanskog klana“, saslušan je juče u budvanskoj policiji zbog sumnje da je učestvovao u neredima tokom protesta ispred parlamenta.

Zastave Crne Gore - Sputnik Srbija
Crna Gora — kontrarevolucija bez tačnog datuma

Prema saznanjima podgoričkog dnevnika, Sjekloća je izjavu dao u svojstvu građanina, a narednih dana će biti saslušano još dvadesetak građana.

Policija koristi i saznanja sa društvenih mreža, odnosno najave i tekstove nakon protesta koji govore o onima koji su napadali policiju i pokušavali silom da uđu u Skupštinu Crne Gore.

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici su počela i saslušanja pripadnika SAJ-a povodom prebijanja Milorada Martinovića tokom protesta DF-a, a policajci su takođe saslušani u svojstvu građana.

Nakon što je komandant SAJ-a Radosav Lješković Tužilaštvu dostavio spisak svih 55 pripadnika te jedinice, koji će narednih dana dati izjave o pomenutom događaju, iz Tužilaštva su saopštili da će se oglasiti tek nakon što okončaju sva saslušanja o dešavanjima sa protesta DF-a.

Pored pričinjene materijalne štete, tokom protesta dela opozicije, koja zahteva da Vlada Crne Gore podnese ostavku i da prelazna vlada pripremi nove parlamentarne izbore, povređeno je 29 policijskih službenika, medicinsku pomoć zatražilo je 26 građana, a 10 osoba privedeno je zbog prekršaja Zakona o javnom redu i miru, podaci su Uprave policije.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala