Pao ruski teretni avion, više od 40 poginulih

© REUTERS / StringerRuski teretni avion se srušio u Južnom Sudanu
Ruski teretni avion se srušio u Južnom Sudanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski teretni avion srušio se u Južnom Sudanu ubrzo nakon poletanja. Kao mogući uzrok nesreće navode se preopterećenost aviona ili tehnički problemi, prenose mediji.

„Antonov“ An-12 teretni avion srušio se nedaleko od prestonice Južnog Sudana, a prema prvim informacijama poginulo je više 40 osoba. Ministarstvo informisanja Južnog Sudana saopštilo je da se u avionu nalazilo 18 osoba, od kojih je troje preživelo nesreću, uključujući jedno dete.

Kako javljaju mediji, među poginulima je pet putnika jermenske nacionalnosti, jedan Rus, dok su ostali putnici Sudanci. 

Pretpostavlja se da se preostalih 20 poginulih nalazilo na zemlji za vreme pada aviona na udaljenosti svega 800 metara od aerodroma u Džubi.

Lokalni mediji javljaju da je među poginulima i sedmoro dece, kao i jedna žena. 

Prema informacijama iz kontrole leta, avion je iz Južnog Sudana leteo u regiju Gornji Nil.

Inače, avion koji se srušio bio je u vlasništvu kompanije „Elajd servisiz limited“ iz Džube. Kako je objavljeno na fejsbuk stranici ove kompanije, njena zvanična delatnost je transport tereta u tom regionu. 

Istovremeno, oglasilo se Ministarstvo spoljnih poslova Jermenije saopštivši da je pet građana te zemlje poginulo u padu aviona, kao i da su svi bili članovi posade.

Sam avion An-12 nije se vodio u registru Ruske avijacione agencije, rekla je savetnica ministra saobraćaja Rusije Žana Terehova. Ona je dodala da je rano iznositi bilo kakve detalje jer je istraga u toku.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala