Viktor Ponta podneo ostavku zbog tragedije u noćnom klubu

© AP Photo / Octav GaneaViktor Ponta
Viktor Ponta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer Rumunije Viktor Ponta objavio je danas da je podneo ostavku, dan posle masovnih protesta u kojem je zahtevana ostavka vlade, zbog 32 poginula u noćnom klubu.

„Ponta je podneo ostavku, jer neko mora preuzeti odgovornost za ono što se dogodilo. Ovo je ozbiljna stvar i mi obećavamo da ćemo naći brzo rešenje za ovu situaciju“, kazao je šef vladajuće Socijaldemokratske partije Liviju Draganea u parlamentu.

U požaru stradalo 32 osobe

Broj poginulih u požaru i stampedu koji su se u petak uveče dogodili u noćnom klubu u Bukureštu porastao je na 32, a oko 90 povređenih je u kritičnom ili teškom stanju.

Eksplozija u Bukureštu - Sputnik Srbija
Bukurešt: Najmanje 27 poginulih u eksploziji u noćnom klubu

Jedna dvadesetosmogodišnja žena, sa opekotinama na preko 50 odsto površine tela, preminula je u utorak ujutro u bolnici Sveti Pantelejmon, čime se bilans nastradalih popeo na 32, saopštio je upravnik te bolnice George Popesku.

Oko 130 ljudi i dalje se nalazi u bolnici, od kojih je 90 u kritičnom ili teškom stanju, nakon požara u noćnom klubu Kolektiv u Bukureštu tokom trajanja hevi metal koncerta.

Očevici kažu da je tokom koncerta, na kome su korišćena pirotehnička sredstva, varnica zapalila dekor od pene, u klubu smeštenom u podrumu zgrade.

Reč je o jednoj od najvećih nesreća u rumunskoj prestonici u poslednjih nekoliko decenija, naveo je Rojters.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala